Gurlis värld

Kreativa steg och magiska idéer

Kreativ magi. Maska för maska, sticka efter sticka, varv efter varv, steg för steg. En strumpa är klar, nästa på gång! Sköna fötter!

Ett steg i taget, och du har plötsligt kommit en bit på väg. Äntligen ska jag sätta ord här! Underbart! Det är en ovanlig tid, samtidigt nästan som vanligt. Vad gör man när allt stannar? I april-maj stannade det mesta… utom stickmaskinen. Jag gjorde slag i saken och investerade i en kamera som jag tänkt på ett tag. Jag är så fantastiskt glad för det. Lite mycket av det goda kanske det blev med många bilder, men det är intressant att se hur färger, former och proportioner ter sig i ett annat perspektiv. Färger, skuggor, speglingar…

Speglingar i vattnet, färger, rötter, träd, ljus och skuggor sätter fart på fantasin…

Fantasin tar fart. Min kreativa hjärna ställer till med spratt när jag får hantera tusen idéer på en och samma gång. Strategin blir att fånga den idé jag helst vill driva vidare och att driva den framåt. Steg för steg. Samtidigt ligger de andra som små bubblande sprakande odågor i hyllan och försöker störa. De som skriker högst får lite näring, så att de lugnar sig lite och precis som valpar med mätta magar sover de gärna på maten ett tag… Magiskt vad de vuxit till sig när jag tar fram dem igen!

Arvet finns med mig hela tiden. Allt som jag fått till mig från kunniga anmödrar. Den grunden är stark som en borg och har alltid varit väldigt allvarsam på något vis. I drömmen samlar jag på mig en mönsterskatt från flera århundraden, från när och fjärran. Plötsligt vaknar jag och vet exakt vilken färgkombination mina nya filtar och koftor ska ha. Numera är arvet inte så allvarsamt längre… Om du är bekant med Mumintrollen, så finns där en förfader, ett litet sotigt gammalt troll som bor i kakelugnen. Ah! Ja, då vet du vem jag har med mig hela tiden!

Arvet – personifierad i mitt egenritade lilla troll

På gång på stickorna. Varv efter varv tar stickningen form. Det är bra för själen att ha något i händerna. Jag har ett underbart ullgarn som jag stickar strumpor av nu. Självrandande skönt med brittisk ull. Ett annat underbart garn är ett ullgarn med hampa. Enfärgat med melerad effekt, snyggt och skönt. Jag stickar med röda blanka strumpstickor. Jag blir glad bara jag ser dem! Här hittar du både garn och stickor till ditt eget projekt!

I stickmaskinen. Ibland blir det bara blommor, mängder av blommor. Inspirationen kommer ju så klart från naturen och prunkande rabatter. Mycket rensning får göras i en stickningsritning också, men rätt vad det är så landar den i att se ut som jag vill. Jag ville ha ett flöde från mörkare partier till ljusare, i stillsamma färgtoner, nja det blev grått. Stram stil känns bra när den hålls enkel, och jag är väldigt nöjd över resultatet. Koftan har redan flyttat förstås, men jag får sticka flera.

Påfyllt i butiken. Nu har jag flera fina yllefiltar i butik och i webshop. Barnfiltar 90×130 cm i rosa/vit och aqua/vit 375 kr. Stora randiga ylleplädar med frans, brun/vit, ca 130×200 cm 720 kr.

Butiken är öppen vissa dagar och tider eller efter överenskommelse. Välkommen in på Landsvägen 475 i Skattungbyn. Gå in i genom entrén, sedan är det lokalen till höger. Öppet som vanligt on-to kl 15-18, lö kl 11-13.
Ta hand om er!