Filtar

Exklusiva underbara filtar!
Gurlidesigns egna filtar är härligt tjocka, dubbelvävda filtar av 100% ull, jacquardvävda hos anrika Röros Tweed i Norge. Jag ville ha stora rosor flödande över filtarna. Rosor, evigt blommande, med inspiration hämtad från 1400-talets kalkmålningar i min gammelmormor Gurlis hemkyrka, Risinge gamla kyrka i Östergötland.

Rosen var vanlig dekor i taket i äldre tiders kyrkor och rådssalar. Den ingav förtroende och var ett beskydd av det sagda ordet. Det som sades under rosen uttalades i förtroende och i sanning – ”Sub Rosa”, Under rosen.

 

Från den kalla hårda stenen, målad i blå och röda färger, ville jag hämta den evigt blommande rosen och översätta den till den mjuka filten som bara är att krypa in under – sub rosa… En värmande mjuk skapelse som en total kontrast till den hårda stenen.

Filten finns i två färgställningar, en ljus i naturvit och ljusgrå ull, samt en mörk i djupröd och grafitgrå. Den är beredd och uppruggad för en mjuk och härlig känsla, kantad med sydd langettsöm runtom. Mått ca 200 x 130 cm.

Jag tvättar mina filtar i snön mitt i vintern då jag lägger dem i den kalla vita snön ett tag. Filtarna kan även kemtvättas. Men de älskar syre, så vädring brukar räcka långt.

 
Många är ni som sagt att min mörka filt för tanken till hällristningar. Den starka grå graniten med ifyllda figurmotiv i djupaste rött. Filten är tidlös och har ändå alla tider inom sig. Kvaliteten är hög, den ska vara din livskamrat under många år.

  


Handla nu!
Natur/ljusgrå filt eller Grafitgrå/djupröd