Filtar

Exklusiva underbara filtar i egen design!
Gurlidesigns egna filtar är härligt tjocka, dubbelvävda filtar av 100% ull, jacquardvävda hos anrika Röros Tweed i Norge. Jag ville ha stora rosor flödande över filtarna. Rosor, evigt blommande, i en grafisk stil. Inspirationen har jag fått från 1400-talets kalkmålningar i min gammelmormor Gurlis hemkyrka ”gamla Risinge”, Sankta Maria kyrka i Östergötland.

Rosen var vanlig dekor i taket i äldre tiders kyrkor och rådssalar. Sägnen säger att den skulle inge trygghet och vara ett beskydd av det sagda ordet. Det som sades under rosen uttalades i förtroende och i sanning – ”Sub Rosa”, Under rosen.

Från den kalla hårda stenen, målad i blå och röda färger, ville jag omvandla den evigt blommande rosen till den mjukaste filt som som bara är att krypa in under – sub rosa, under rosen… En värmande mjuk skapelse som en total kontrast till den hårda stenen.

Filten är beredd och valkad som ger den en mjuk och härlig känsla, kantad med sydd langettsöm runtom. Mått ca 200 x 135 cm.
Filten finns i flera färgställningar. Den ljusa filten som är natur/ljusgrå, var den första färgen jag tog fram. Den följdes av en mörkt röd/grafitgrå. Många är ni som sagt att min mörka filt för tanken till hällristningar. Det senaste tillskottet bland filtarna är skönt blå i kombination med beige.
Filten är tidlös och har ändå alla tider inom sig. Kvaliteten är hög, den ska vara din livskamrat under många år.

 

Några skötselråd: Jag tvättar mina filtar ute i snön mitt i vintern då jag lägger dem i den kalla vita snön ett tag. Efter en riktig ”snömulning” och skakning så är filtarna fräscha och mår bra. Filtarna kan även tvättas i ullprogram (men krymper då några centimeter) eller kemtvättas. De älskar syre, så vädring brukar räcka långt.


Välj din favorit, klicka nedan så kommer du till min webshop!
Natur/ljusgrå rosenfilt, Grafitgrå/djupröd rosenfilt,  Blå/beige rosenfilt.