Gurlis värld

Det sköna vårmodet

Kläder som är sköna att bära men som har en enkelhet som passar hemmakontoret. En hållbarhet i både material och stil. Det är vad många känner för just nu. Lägg därtill gärna ett skimmer av kvalitet med lyxig känsla, färgkoordinering och ett helhetstänk i ensemblen. Då kan faktiskt en fin sidenpyjamas fungera hela dagen! Det blir rent av Pyjama couture och bekvämt loungewear.

Skön hela dagen! Poncho med polokrage. Svensk ull.

Modet går i cykler. Vi tittar tillbaka på tidigare årgångar och förfinar stilen så att den passar in i vår tid nu. Visst kan jag se 1980-talets joggingbyxor och mysplagg återkomma idag, men skillnaden är att då var det marinerat av sportigt dansmode från filmerna Fame och Flashdance. Nu vill vi istället ha mysplaggens bekvämlighet men uppdaterar dem i fina kvaliteter såsom cashmir, alpacka och siden, eller crepe av viskos eller ull. De ska andas både hållbarhet och lyx, vilket går hand i hand med det hållbarhetstänk jag alltid har haft och som nu är så viktigt och helt i tiden. Vi gör gott och mår bra av att finnas med i ett sammanhang, vi upprätthåller en stil och kan på samma gång känna oss både avslappnade och presentabla.

Slipovern är tillbaka!

Morfars kära plagg är här igen! I melodifestivalen såg vi en vit slipover som alla vill ha. Ryktet säger att den åstadkommits genom att klippa av ärmarna på en vanlig stickad tröja. Under vintern har sköna bekväma plagg kommit allt mer i blickfånget. Först var det långvästen som var i centrum, och under vintern har modellen mer blivit som ett löst framstycke och bakstycke som knyts ihop i midjan. Plötsligt var den ihopsydd så nu såg jag slipovers överallt. När jag frågade den yngre generationen till råds vad gäller mönster och motiv för mina stickade plagg, lade jag fram två förslag på slipovers. Jodå, den ena skulle komma väl till pass för morfar, men den andra ville en av döttrarna ha. Finingar!!! Tänk att matcha varandra över generationsgränserna. Underbart!

Kreativiteten på topp! En sommartopp med spetsstickning över ärmen. Zauberperlen

På stickorna nu är en idé till sommartopp. Jag väntar in härligt silkegarn men tänker att det även passar fint att sticka i ett garn spunnet av ull och mohair eller alpacka. Det blir då ett plagg som är skönt att bära innan sommarvärmen kommit igång. Jag kommer att lägga ut färdiga plagg lite längre fram i min webshop. I butiken har jag en avdelning med sockgarn och en avdelning med alla de garner som jag använder till mina ateljéstickade plagg. Kul för den som vill sticka själv. Det här är ingen vanlig garnbutik, men med ovanligt fina garner!

Handskyttlat i stickmaskinen. Ateljéstickat gör jag kontinuerligt utifrån beställningar som kommer in. Jag har något på gång hela tiden. Absolut vanligast är att jag stickar plagget efter kundens mått. Då blir det anpassat efter kroppen och så finns det alltid möjlighet att välja sin egen färg och ändra lite på utformningen. Det är alltid lika spännande.

Välkommen in att göra just din beställning!
Ta hand om er i vårsolen!