Gurlis värld

Butiken flyttar

Nu flyttar jag ut från Gamla Brobergs vid landsvägen och flyttar hem butiken till min gård, i Östalindor, öst om lindorna i Skattungbyn. Sista ordinarie öppettider i gamla butiken är torsdag 18/1 k 16-18 och lördag 20/1 kl 11-13. Flyttrea i butiken: 25-50% rabatt på ordinarie priser på filtar, garner, stickor och tillbehör, samt alla plagg som hänger i butiken. Ingen rea i webshopen (ännu) utan den gäller min fysiska butik. Hjälp mig flytta ur lokalen genom att handla produkter som du tar med dig på en gång. Flyttrean har hittills ”annonserats” på instagram och facebook, men det är klart, allt har gått i rasande fart sedan jag ”tappade” mitt hyresavtal lite före jul… omställning, planering, logistik mm.

Nystart och framtidsplaner
Under pandemin har min garnaffär ökat i omfång och jag har tagit in garner, stickor och tillbehör för rolig stickning. Garnaffären kommer att synas mycket mera på webben än tidigare. Det kommer att bli så mycket enklare för mig när jag kan sitta inne i själva garnlagret när jag uppdaterar min webshop. Dessutom mycket roligare för er att se alla härliga material och färger som sätter igång den kreativa processen.

Mina egendesignade filtar har fått flera storlekar och format. Antagligen kommer det snart att kännas som ett filteri att välja och vraka ur. Filten är prydd av stora rosor hämtade från en medeltida kalkmålning i ett högtidligt rum. I filten är den förflyttad från den hårda kalkade ytan till den mjuka ullen och till allas våra vardagliga rum. I sagosamlingen ”Tusen och en natt” finns namnet Gurli. På persiska betyder det Ros, underligt magiskt, för detta hade jag ingen aning om när jag började rita alla dessa rosor på allt. Filtarna låter jag väva upp i Röros i Norge.

Jag kommer sannolikt att fortsätta ta uppdrag i form av att sy- eller sticka upp plagg efter kundens mått. Jag har alltid haft en stark känsla för proportioner och hur jag ska omsätta en idé till ett färdigt plagg. Det är väldigt roligt samtidigt som det tar mycket tid. Därför kan det vara lite längre väntetid/kötid än jag haft tidigare då jag även dragit ned på antalet uppdrag jag kan hålla igång samtidigt. Fråga gärna mer om detta om du är intresserad.

Färdiga plagg – slowfashion – hoppas jag kunna göra mera av. Det finns många ideer i mitt huvud och de vill komma ut. Det är den kreativa ådran som kliar i fingrarna. Dessutom har jag en tid känt av att jag behöver skapa nya plagg för att få en spännande omsättning på min kollektionslinje. Men inte bara det, utan för att det är flera plagg som väldigt gärna vill bli skapade. Att de vill komma ut och förgylla en särskild person och dennes garderob. Många kunder tycker dessutom om att botanisera bland alla unika plagg som hänger på galgarna och köpa med sig ett plagg på en gång.

Ta hand om er! Snart är den underbara vårvintern här!