Gurlis värld

Gurli Design öppnar butik

Nu slår jag upp portarna till min butik i Skattungbyn! Den 30 november blir det invigning på Landsvägen 475 i Brobergs gamla manufakturhandel som öppnade för hundra år sedan. Här finns den gamla inredningen kvar. Atmosfären är stilla. Tidlös, precis som den stil jag vill att min kollektion ska ha.

Donna i skyltfönster

Mina provdockor Ellen och Donna har redan flyttat in. Här ska de posera med olika ensembler. Det blir ju så mycket bättre när det är en kropp i plaggen. Fallet blir tydligare, strukturer och skiftningar framträder på ett helt annat sätt. Det blir lättare att skapa sig en egen uppfattning om hur det skulle kännas att själv ikläda sig dessa plagg, vare sig det är plagg i standardstorlekar som går att köpa på en gång, eller om jag skapar dem efter måttbeställning.

Klädkonst och infall börjar bli mina ledord. Det är när jag är fokuserad på processen som det blir allra bäst. Det är viktigt att få vara helt inne i processen, i ett kreativt flöde. Det är då det också blir unika plagg.

Couture är när jag skapar ett plagg utifrån kundens personliga mått. Det är lyx på landsbygden att skapa plaggen så som mormor faktiskt gjorde. Att anpassa formen på plagget, lyfta upp, klippa ur, ta in eller ändra helt på proportionerna. Här justerar vi i samråd så att det känns bekvämt.

Butiken ska jag ha öppet några dagar i veckan. Här hittar du stickade plagg, ponchos. klänningar och koftor, ateljésydda jackor och yllefiltar. Dessutom vetevärme och doftpåsar, garner, ullsåpa och tvättvål. Andra tider tar jag emot bokade kunder som behöver prova måttbeställda plagg. Andra dagar behöver jag skapa och producera. Då går stickmaskinen och symaskinerna varma! Webshopen är alltid öppen. Där finns ett urval plagg. På instagram kan du se vad jag håller på med just nu. Jag hoppas att du blir inspirerad. Kanske får du en idé om en egen variant på plagg.

Välkommen till invigningen av min butik den 30 november! Här blir det mingel och berättelser. Modevisning kl 13 med Sara, Malin och Rebecka.
Öppettider i min butik är sedan helgfria onsdagar och torsdagar kl 15-18 samt lördagar kl 11-13. Välkommen!