Gurlis värld

Trädgårdsdrömmar

Nu börjar grönskan spira igen efter den snörika vintern. Vi sitter i solen och går barfota på terrassen med bara ben. Utemöblerna kommer fram och vi längtar efter att inreda och göra fint. Själv njuter jag av en stor kopp te, sitter på den lilla avsatsen ned mot trädgården och lyssnar på fågelkvittret. I huvudet far det runt tankar om växter, perennplanteringar och en ny örtagård. Ny fast gammal. En sådan som kan ha funnits på en gård för länge sedan, lika aktuell idag som då. Där hämtar vi både blommor och kryddväxter till examensmiddagen, midsommarfirandet och alla andra begivenheter. Vi lever i trädgården, äter, fikar, slumrar under äppelträden, doftar på lavendel och myser in oss i filtar. Sedan går vi till varandra på bjudning eller tar båten en sväng ut på sjön innan vi kliver i land vid en brygga där vi släntrar över den steniga stigen upp till stugan i skogsbrynet. Det är då jag vill ha smidiga bekväma kläder. Den stickade klänningen är som en lätt och följsam elastisk klänning, skön och bekväm. En sådan som jag känner att jag trivs i. Eller ponchon i fint råsilke, den som alltid får följa med vart jag än reser. Den är magisk. Den gör det där lilla extra till vilken ensemble som helst, till klänning eller topp, över en kjol eller byxa. Det är så jag vill att det ska vara. Enkelt, snyggt och bekvämt.

Steninge slott i Sigtuna kommer i blickfånget nu när den stora trädgårds- och uterumsmässan går av stapeln 3-5 maj 2019. Här träffar du mig, Anki, och Sara i Rotundan i Gurli Designs monter a la gardenparty, med sköna filtar och härliga stickade klänningar, ponchos och koftor. Praktiskt bekvämt till middagen och det sköna livet i trädgården.

Den 8 juni finns jag med på vårmarknaden vid Skattunge Handel.
Längre fram i sommar blir det ”catwalk på trasmatta” hos mig i Skattungbyn. Ett kul evenemang som jag kommer att skriva mer om här och på sociala medier. Så håll utkik!

Soliga sköna hälsningar. Ta hand om dig, du är värdefull!