Filt Gurlis rosor blå/beige

3,595.00 kr inkl. moms

Rosenfilten med Gurlis rosor i blått och beige. En härligt tjock filt, jacquardvävd och därmed dubbelvävd med ett mönster av stora rosor som flödar över den mjuka filten. Inspirationen har jag fått från 1400-talets kalkmålningar i min gammelmormor Gurlis hemkyrka ”gamla Risinge”, Sankta Maria kyrka i Östergötland. Rosen var vanlig i högtidliga salar, både i kyrkor och rådhus. Där vakar rosen över oss ännu och sägnen säger att de förtroliga samtal, det som sägs under rosen ”Sub Rosa”, bevaras som hemlighet. Från den kalla stenen transformeras rosen i en varm och härlig filt. Från högtidliga salar kommer rosen in i våra vardagsrum.
Kryp ned under rosen, känn dig trygg och omfamnad.
Filtarna har en sober elegans och komfortabel känsla. En fantastisk kvalitetsfilt som är extra tjock. Filtarna vävs hos anrika Röros Tweed i Norge, där filtarna även bereds/valkas och kantas med langettstygn. Idag kan vi känna historieberättandet även i filtens väg längs den gamla kopparleden mellan Dalarna och Röros. Tidlöst här och nu.

Mått: ca 135×200 cm
Design: Ann-Catrin Hedén, GURLIDESIGN, Dalarna
Vävd hos anrika norska Röros Tweed

I lager

Beskrivning

Ny färg framtagen till ettårsjubileet år 2020 i min butik. Gurlidesigns egna filtdesign, vävd i 100 % ull hos anrika Röros Tweed i Norge. En gedigen och härligt tjock filt som är mjukt uppruggad, valkad och kantad med langettsöm. Hög kvalitet med den rätta känslan. Jacquardvävd och därmed dubbelvävd så att mönstret uppträder lika men med omvända färger på den andra sidan.

Storlek: ca 135×200 cm
Färg: Blå/Beige
Material: 100% ull
Skötsel: Själv tvättar jag filtarna mitt i vintern genom att lägga dem i den kalla snön. Snötvätt och vädring gör dem gott. Är olyckan framme så gör en punktinsats bara på fläcken. Antingen med bara kallt vatten eller med lite tvål i. Badda med mera vatten och sug upp med en frottéhandduk. Gnugga inte. Kan även tvättas i tvättmaskin på ullprogram, men krymper då några centimeter. Du kan även lämna in filten på kemtvätt.

Mer information

Dimensioner 200 × 130 cm

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Filt Gurlis rosor blå/beige”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *