Koftan Gittan petrol

2,400.00 kr inkl. moms

Ateljéstickad kofta ”Gittan” i mjukaste alpacka i petrolblå färg. Modellen har rund hals och isatta långa ärmar. Virkade kanter längs urringning och framkanter. Knäppning med två stora knappar av trä som gör det där lilla extra. Koftan är stickad i en elastisk teknik och har en skön passform. Normal koftlängd, nedanför höftbenskammen. Välj alternativ på knappar. Bilden på vit kofta finns där för att illustrera knapparna.

När du gör din beställning stickar jag upp din kofta i ateljén. Räkna med att det då är några dagars stickning och att det blir en leveranstid på omkring 15 arbetsdagar. Ibland kan det hända att just din kofta finns på lager. I så fall skickar jag den omgående.

100% mjuk alpacka
Petrolblå
Handtvätt

Nollställ

Beskrivning

Bekväm kofta i mjukaste alpacka. Den här koftan är gjord i ett elastiskt resårmönster med utanpåliggande böljande vågor i ett harmoniskt gung. Jag stickar alla delarna på en handstickningsmaskin. För att åstadkomma mönstret arbetar jag med en resårbädd som jag flyttar i sidled vartannat varv i varje stickad del. Koftan blir härligt elastisk och följer därför med kroppen på ett smidigt sätt. Kanterna längs urringning och öppningskant är virkade för hand och stora knappar av trä blir pricken över i. En kofta med glimten i ögat.
Garnet är ett mjukt alpackagarn som kommer från ett spinneri i Bolivia. Ett mjukt garn som oftast går bra för den som annars är känslig för ull eller garners stickighet. Ett mycket bra alternativ för den som vill ha en mjuk och skön kofta som passar till det mesta.